Juhtkiri: Tühisõit versus tehtud töö

Tormid ja tuuled on saartel igapäevane nähtus. Igapäevane on ka see, et murdunud puuoksad või lahtirebitud plekitükid elektritraatidesse lendavad. Ilma elektrita me tänapäeval aga enam elada ei oska. Ega taha ka.

Panga külla kutsutud elektrike brigaad ühe talu juhtmeid siiski ei parandanud – olevat kliendi oma asi. Kelle vastutusalasse katkenud klemmid tegelikult jäid, on arvatavasti juriidiline küsimus. Küll aga oleks mõistlik, et kui elektrikud on juba kohale sõitnud, siis teevad nad selgeks, kelle omanduses katkine koht on. Siis selgitavad peremehele, et võrguettevõte selle osa parandamist, mis kliendi enda vastutusel on, kinni ei maksa. Seejärel ütlevad töö hinna ja kui peremees hinnaga nõus, parandavad juhtme ka ära.

Nii oleks rahul inimene, kes elektri majja tagasi saab, rahul oleks võrguettevõtja, sest tema klient on heas tujus, ja rahul oleks ka elektritöid tegev alltöövõtja, sest elektrike kohalkäimine ei olnud tühisõit.

Print Friendly, PDF & Email