Ameerika tõusva tennisetähe Ingrid Neeli juured on Kuressaares (1)

Ameerika tõusva tennisetähe Ingrid Neeli juured on Kuressaares

KAKS INGRID NEELI: Vanaema ja lapselaps tänavu augustis.
Foto: Erakogu

1941. aastal Kuressaares sündinud Ingrid Neeli (Vaga) lapselapsest ja nimekaimust Ingrid Neelist on asjatundjate sõnul saanud nii tõsine konkurent oma eakaaslastele, et väljakul neist temale vastast ei ole.

Veelgi enam, kui tänavu jäi Minnesotas asuva Rochesteri Mayo keskkooli U-18 vanusegrupi poiste võistkond komplekteerimisega hätta, tuli peatreener Jeff Demeray mõttele võtta võistkonda nooruke Ingrid. Kahetsema pole pidanud keegi, sest Ingrid on võitnud tõsiseid vastaseid ka selles grupis.

Postimees kirjutab, et tänavu kutsus tüdruku oma tenniseakadeemiasse tenniselegend John McEnroe, kelle hinnangul oli Ingridil mängides silmis just see sära, mis pani teda mõtlema, et võib-olla on Ingrid versioon temast endast aastal 2011 – ainult et naissoost. “Sain aru, et tegemist on tõsise tegijaga, kellega tahan koostööd teha,” oli John McEnroe märkinud.

Ingridi vanaema Ingrid Neel ütles Saarte Häälele, et oma karjääri alguses, 6-aastasena, oli lapselaps nii väike ja lühikest kasvu, et ei saanud mõnede standardsete tenniseharjutustega üldse hakkama. Nii pidi tüdruku esimene treener Brian Christiansen kasutusele võtma eritehnikad. Oma esimese võidu sai Ingrid 7-aastasena turniiril Girls U-8 Little Mo USA Junior.

Ingridi Kuressaare juurte kohta märkis nimekaimust vanaema, et 1944. aastal põgenes nende perekond, nagu paljud teisedki saarlased, Eestist. “Põgenesime oma kodust nendesamade riietega, mis meil seljas olid, et meie saatus ei oleks sama, mis oli meie sugulastel, keda küüditati Siberisse.”

Suviti käib vanaema Ingrid Saaremaal ja on teinud Rotary klubi raames palju head meie koolidele: Ameerika rotary’te raha eest on Saaremaa koolid saanud nii arvuteid, multimeedia projektoreid kui ka muud tehnikat. Saaremaa koolide abistamisel on Ingridile abiks olnud tema õde, praegu Soomes elav Dagmar Pöntiskoski, kes mõned aastad tagasi töötas ka õpetajana Kuressaare gümnaasiumis.

Print Friendly, PDF & Email