Saarlasest noormuusik osales mainekal koolitusel (1)

Saarlasest noormuusik osales mainekal koolitusel

RBMA SEMINARIL: Sander Mölder Madridi stuudios tööhoos.
Foto: Erakogu

Noor saarlasest muusik Sander Mölder (24) valiti sel aastal ainsa eestlasena osalema Red Bulli muusikaakadeemias. Madridis toimunud kahenädalasest seminarist olid tema jaoks meeldejäävaimad Erykah Badu ja Joung Guru loengud.

Red Bulls Music Academy (RBMA) on muusikute, produtsentide, DJ-de ja lauljate akadeemia, mis toimub igal aastal erinevas maailma metropolis.
Kaks korda aastas toimuvad seminarid toovad kokku oma ala professionaalid, kes siis jagavad oma teadmisi ja inspiratsiooni uute talentidega.

Sander Mölder rääkis, et tung RBMA-sse on suur – igal aastal kandideerib 30-liikmelisse seminarirühma ligi 5000 inimest üle maailma.

Varem on RBMA väljavalitute hulka sattunud kuus eestlast. Valik tehakse 50 küsimusest koosneva ankeedi vastuste põhjal. Sander ütles, et 21. oktoobrist 5. novembrini Hispaanias Madridis toimunud seminaril olid sedakorda produtsendid Euroopast, Kanadast, USA-st, Uus-Meremaalt, Jaapanist ja mujalt. “Produtsent tähendab siin igapäevaselt muusika loomise ja esitamisega tegelejat,” selgitas Sander.

Madridis toimus iga päev kaks loengut, kus muusikamaailma suurtegijad rääkisid oma kogemustest ja jagasid nõuandeid.

Sandrile meeldis kõige enam soulilaulja Erykah Badu siiras ja avameelne jutt oma lauljateest ning helirežissöör Young Guru esinemine, mis oli huvitav nii lapsepõlve kirjelduse kui ka praegu stuudiotes maailmakuulsate artistidega tehtava töö kirjelduse tõttu. Õhtupoolikud möödusid stuudiotes koos teiste noorte muusikutega muusikat tehes.

RBMA koguneb juba 13. aastat järjest. Seminarid annavad noormuusikutele võimaluse suhelda omavahel ja saada osa vanemate tegijate kogemustest. “Kindlasti on kasu sellest, kui saad lähemalt teada muusikamaailma korraldusest ja sellest, kuidas asjad tegelikult käivad,” ütles Sander.

Enamik saadud teadmistest aitab mõista muusikamaailma selle sõna kõige laiemas tähenduses, kuid mõningaid väikesi stuudiotöö nippe saab oma töös ka kohe rakendada.

Sander Mölder alustas muusikaõpinguid Kuressaare muusikakoolis Laine Sepa õpilasena. Praegu on tal käsil ansambli State of Zoe jõuluplaadi salvestamine.

Print Friendly, PDF & Email