MegaWind tahab Oitmel püstitada kaks tuugenit (3)

Energeetikaettevõte MegaWind OÜ soovib Leisi vallas püsti panna esimesed tuulegeneraatorid.

MegaWind kavatseb algatada detailplaneeringu, mille eesmärk on püstitada Oitme külas kaks 1,5 MW võimsusega tuulegeneraatorit. Tuulikute mastikõrgus on kuni 80 m ja tiivapikkus kuni 35 m.

Ettevõtte omanik Meelis Vahter ütles, et MegaWind OÜ on hiljuti loodud firma, mis seni pole veel ühtegi tuulikut püsti pannud. Oitmele plaanitud tuulikud asuvad Vahteri sõnul elumajadest suhteliselt kaugel ja üsna alajaama lähedal.

Leisi abivallavanem Enno Reis ütles, et Leisi vallas pole seni ühtegi tuulegeneraatorit. Nelja maakonna tuuleenergeetika teemaplaneering näeb tuuleparkide asukohana Leisi vallas ette Eikla sood ja Peederga küla.

Samas käsitleb teemaplaneering tuulepargina teatud tuulikute arvu ja koguvõimsusega tootmisüksust, milleni Oitmele kavandatud kaks tuulikut ei küüni. Seega toimub Oitme tuulikute planeerimine detailplaneeringu alusel.

Print Friendly, PDF & Email