Leisis loodud filmiühing alustab ajaloo jäädvustamist (3)

Saaremaal asub tegutsema MTÜ Saare Film, et jäädvustada pärandkultuuri ja kultuurisündmusi ning luua digiarhiiv.

“Meie ümber toimub pidevalt palju huvitavaid sündmusi, mis väärivad jäädvustamist ja säilitamist tulevaste põlvede jaoks,” selgitas Saare Filmi juhatuse liige, Haapsalu gümnaasiumi meedia- ja informaatikaõpetaja ja Haapsalu filmiklubi juhatuse esimees Sven Tehu.

Sven Tehu on Balti filmi- ja meediakoolis läbinud tõsielufilmi ja filmiõppe õpetaja kursused ja tegutsenud selles valdkonnas Haapsalus juba kuus aastat. Nüüd plaanib ta Saaremaale naasta.

“Leisi on mu koduvald ja Saare Film on koduvallas registreeritud. See ei tähenda aga, et me kaameraga kuhugi mujale ei jõuaks. Jõudumööda püüame kohal olla kõigil olulistel üritustel, kuhu kutsutakse ja mis Saaremaal toimuvad,” rääkis ta.

Saare Film tahab ka korraldada filmialast koolitust noortele, edendada vaba aja veetmise võimalusi ja õpetada eneseväljendamist läbi kaameraobjektiivi.

Tehu sõnul suhtus Leisi vald Saare Filmi tegevuskavasse väga positiivselt ja huvi sündmuste jäädvustamise vastu vallal on.

“Film on noorte seas väga populaarne. Arvan, et see valdkond võidab populaarsust üha juurde. Selleks tuleb noortele võimalus anda ja vastavad tingimused luua, ning seda Saare Film tegema hakkabki,” kinnitas Sven Tehu.

Haapsalu gümnaasiumis õpetatakse valikainena meediaõpetust, millest ühe osa moodustab filmiõpe. “See annab teadmised neile, kes tahavad end edaspidi siduda filmi või meediaga. Kui algteadmised on olemas, siis on ka lihtsam Balti filmi- ja meediakooli sisse saada,” märkis Tehu.

Print Friendly, PDF & Email