Linnapea Mati Mäetalu: väike palgatõus tuleb (6)

Kuressaare linnavalitsus avalikustab täna tuleva aasta eelarve projekti, millesse on sisse kirjutatud ka linnalt palka saavate inimeste töötasu osaline kergitamine. Saarte Hääle andmeil võib palk tõusta 5 protsendi ringis.

Praegusest veidi suuremale sissetulekule on tuleval aastal lootus umbes poolel tuhandel inimesel, kelle palku Kuressaare linnavalitsus kärpis 18 protsendi võrra masu harjal 2009. aasta kevadel.

Palkade osalise taastamise lubaduse käis juba tänavu kevadel linnapeaks saades välja Mati Mäetalu. Üleeilses Kadi raadio saates “Keskpäev” kinnitas Mäetalu saatejuht Tõnis Kipperile, et palgatõus on kindlasti suurem kui 1 protsent.

“Kindlasti ei ole see 18, kuid mingi protsendi jagu me suudame taastada. Kuid jätaks selle välja ütlemata,” lisas Mäetalu. Eile keeldusid nii linnapea kui ka linnavalitsuse finantsnõunik Mai Takkis Saarte Häälele täpsemat numbrit ütlemast, põhjendades, et see avalikustatakse täna.

Linnapea tõdes Kadi raadiole, et maailmamajanduse seisu vaadates ei saa tulevaks aastaks lubada suurt ja hüppelist tõusu ka Kuressaare linna eelarves, kuid ta loodab, et aasta 2012 elatakse üle samamoodi nagu 2011.

Täna volikogule saadetav eelarveprojekt läbib tuleval nädalal arutelu volikogu komisjonides ja saadetakse esimesele lugemisele detsembris toimuvale volikogu istungile.

Print Friendly, PDF & Email