Krevera kuulutati luulepäevadel “Tähetunni” laureaadiks (3)

Saaremaa ühisgümnaasiumi teatritrupp Krevera pälvis ühe kolmest laureaaditiitlist möödunud nädalavahetusel Jõgeva kultuurikeskuses toimunud Betti Alverile pühendatud XIX “Tähetunni” luulepäevadel.

Tänavuste luulepäevade teema oli Betti Alveri ja tema abikaasa Heiti Talviku looming. Krevera esines kirjanikepaari luuletustele tugineva etendusega “Otsitakse…”

Juhendaja, eesti keele ja kirjanduse õpetaja Rita Ilvese sõnul põhines etendus nendel Alveri ja Talviku luuletustel, mis jutustasid poeedist ja tema sisemaailmast.

“Tüdrukud üritasid meie kavas mängida Betti Alverit ja poisid Heiti Talvikut,” lausus Saaremaa ühisgümnaasiumi 12. klassi neiu Karoliine Kallaste. “Ettevalmistustöö kulges päris pingeliselt, sest aega kippus nappima,” lisas ta. Karoliine näitlemisele Jõgeva kultuurikeskuses elas kaasa ka tema Põltsamaal elav tädi Aive Narits.

“Betti Alver ja Heiti Talvik on mõlemad väga head autorid. Juhendajale tekitas tänavuste luulepäevade teema aga ka mõneti keerulise olukorra. Nimelt oleme Alveri luuletusi “Tähetunnil” korduvalt esitanud ja nii tuli seekordse etteastega midagi uut välja pakkuda,” ütles õpetaja Ilves, kelle eestvedamisel on Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilased esinenud kõikidel Alveri sünnilinnas toimunud luulepäevadel.

Näitlejapreemia said Krevera liikmetest 11. klassi õpilased Karina Lõbus ja Krister Aleks Kasemaa.

Saaremaa ühisgümnaasiumi esindas Jõgeva luulepäevadel ka õpetaja Sirje Kreismani juhendatav trupp Kreisis luuleetendusega “Torm herilase hapral tiival”.

Peaauhinnaga otsustas žürii eesotsas teatrimehe ja poliitiku Jaak Allikuga tunnustada etendust “Elusse armunud hinged” mänginud truppi Tartu Miina Härma gümnaasiumist. Selle kooli näitlejaid nimetas oma lemmikuteks ka saarlane Rita Ilves.

Jaan Lukas

Print Friendly, PDF & Email