Kaarma koolimaja saatust hakatakse vaagima uuel aastal (2)

Mis saab Kaarma koolimajast, hakatakse vaagima tuleva aasta algul, ütles Saarte Häälele Kaarma vallavolikogu esimees Urmas Lehtsalu. “Ideid on mitmesuguseid, kuid praegu midagi otsustatud ei ole,” kinnitas ta.

“Jutuks on olnud tuua praegusesse koolimajja kohalikud seltsid ja õpitoad, samuti muuta hoone koolituskeskuseks,” rääkis volikogu esimees, lisades, et temale endale tundub kõige sümpaatsema ideena reorganiseerida koolimaja eakate koduks. “Seal on ilus loodus, eraldatus, kõik, mis vaja,” leidis Lehtsalu, kelle arvates ei ole praegune Pähkla hooldekodu sugugi sobiv hoone.

“Pähkla võib ju tunduda koduse väikese majana, kuid mis kodusust saab olla, kui elatakse, pead-jalad koos, sisuliselt üksteise otsas,” iseloomustas ta elutingimusi praeguses valla hooldekodus.

Lehtsalu sõnul kaasnevad tõenäoliselt iga variandiga ka teatud ümberehitused, kuid kõigepealt tuleb ära oodata, mida ütleb Aste koolimaja ekspertiis. Võib selguda, et kui Astes tuleb ette võtta suuremad ehitustööd, peab Kaarma maja veel koolina kasutama. “Sellest on aga praegu vara rääkida,” toonitas volikogu esimees, lisades, et lõpliku otsuse teeb volikogu, kuid säärast hoonet maha müüa ei tohiks mitte mingil juhul.

Print Friendly, PDF & Email