Heldur Harry Põlda laulis Kuressaares jõuluaja avatuks (4)

Heldur Harry Põlda laulis Kuressaares jõuluaja avatuks

ILUS ALGUS JÕULUAJALE: Kuressaarest pärit poiss-sopran Heldur Harry Põlda tõi Kuressaare Laurentiuse kiriku muusikasõpru täis.
Foto: Rita Loel

Esimese advendi kontsert EELK Kuressaare Laurentiuse kirikus lõi vaatamata tormituulesele ilmale hinged helgeks ning kirikutäiel inimestel silmad särama.

Kuressaarest võrsunud poiss-sopran Heldur Harry Põlda laulis siinsel advendikontserdil koos Estonia tenori Oliver Kuusikuga kauneid laule, alates Händelist, Bachist ja Saint-Saënsist ning lõpetades Webberi ja Schubertiga ning sekka ka maarjamaiste heliloojate Arvo Pärdi, Andres Uibo ja Tõnis Mägi loomingut.

Kui eelmisel aastal laulis Heldur Harry Põlda Kuressaares jõulukontserdil koos kellade ansambliga Arsis, siis sedakorda pakkusid kuulamisrõõmu lisaks laulusolistidele veel trompetist Aarne Ots ja neid orelil saatnud Maris Oidekivi-Kaufmann.

Tuleb tunnistada, et ainuüksi Pärdi “Vater unser” oli juba seda väärt, et kontserdile tulla. Samuti Schuberti “Ave Maria”, mis ette kantud koos Oliver Kuusikuga ja oli niivõrd veenev, et selle helid annavad kindlasti jõudu ja valgust veel suhteliselt pimedasse jõuluootuse aega.

Heldur Harry Põlda esinemised on kodusaarel alati oodatud olnud ning toonud ikka kohale saalitäie publikut, kes vaat et vaimustusega noormehe esinemistele kaasa elanud.

Olgu remargina öeldud (nagu märkis ka koguduse õpetaja Anti Toplaan), et pühapäevane esimese advendi kontsert oli esimene, mis avas uue kuue saanud kiriku altariruumi.

Print Friendly, PDF & Email