Juhtkiri: Ekslinnapea vastutusvõimetus (9)

Pole eriti hea tulla tööle ja tegeleda esimesed kaheksa kuud peamiselt eelkäijast maha jäänud mustuse koristamisega. Eriti raske on siis, kui mustust igast august ikka ja jälle juurde pressib. Paraku on just niisuguse saatusega õnnistatud Kuressaare linnapead Mati Mäetalu.

Ametlik uurimine erinevate hangete läbiviimisel tehtud rikkumiste osas on lõpule jõudnud. Avalikkuse ette paisati üks nimi ja sellelt inimeselt nõutakse ka hüvitust. Akt ise kubiseb aga hangete läbiviimisel tehtud vigadeloetelust. Kas karistada tuleks kõiki komisjoni liikmeid või piisab vaid akti avalikustamisest ehk süüdlaste häbiposti panekust, on maitseasi. Võib nii ja naa. Usutavasti on paha maik suus paljudel aktis nimetatutel.

Siiski on igal asutusel juht. Ja juht vastutab. Ei ole vabandus, et linnapea ametikoht on nii kõrge, et pisikesed paberid tema laua peale ei jõua ning linnapea ei tea asjast midagi. Järelikult on alluvad valesti valitud. Oma meeskonna paneb kokku ju ikkagi linnapea. Antud juhul siis Kuressaare eelmine meer Urve Tiidus.

On küüniline, et Urve Tiidus vastab ajakirjaniku küsimusele, kes vastutab, pika tiraadiga sellest, kui palju häid asju on ta Kuressaares korda saatnud. Ning lõpetab umbmäärase jutuga Kreeka võlakriisist ja teab millest veel.

Idamaised tarkuseterad jäid seekord siiski ära. Kuigi oleks võinud olla. Näiteks see, mis ütleb, et kellade varastamise ajal pole mõtet kõrvu kinni katta. Ehk siis teisisõnu: fakte ignoreerides lollitatakse vaid iseennast. Moodsas keeles on see pea liiva alla peitmine.

Print Friendly, PDF & Email