Onud panid Karu tantsima

Onud panid Karu tantsima

PILLIDEGA MARSSIMAS: Lustliku sõukava üks osa oli ERPOLKO ehk Eesti Riikliku Puhkpilliorkestri Lehmakommionude kujundmarssimine. Onud Ahto Nellis, Martti Nõu, Koit Kelder ja Kalev Saar.
Foto: Kalmer Saar

Olete varem näinud nelja varases keskeas meesterahvast, ujumismütsid peas, kuival maal sünkroonujumist tegemas või vorm seljas, puhkpillidega kujundmarssimas? Möödunud laupäeval Orissaare spordihoones toimunud peaaegu kahetunnisel ansambli Lehmakommionud kontsert-aktus-sünnipäeval oli ligi 400 õnnitlejal see lõbus võimalus.

Valgete ketsidega. Ülikonnaga. – Noh, ilmselt ka dresseeritav. – Kiilakas. Meenutab rohkem endist vangi. – Tal on vist teine teisele poole vaatavad silmad. – Vajadusel liigub kiiresti. Kui on vaja toidu järele minna või lüpsile.
Neid ja paljusid teisi juubeli eel tehtud Lehmakommionusid puudutava tänavaküsitluse vastuseid võis peol seinaekraanilt näha ja naerda. Ehkki, nagu ütles hiljem üks vastanutest: “Kui te vaid teaksite, mida nad tegelikult küsisid!”

Et ansambel on mitmeid kordi valitud üheks paremaks pulma- ja showbändiks, jagasid selsamal seinal LKO-ga seotud mõtteid ja meenutusi ka kodumaised tuntud peojuhid Virgo Jaani, Tõnis Milling ja Hannes Hermaküla ning ansambli sünni juures olnud Orissaare gümnaasiumi huvijuht Mare Noot.

Mare Noot meenutas naeru kihistades aega aastate tagant, mil bänd Orissaares oma esimesi samme astus. “Aga siis te nii väga lehmakommionud ei olnud,” märkis ta. “See, mis te vahepeal olete teinud, on olnud meeletu areng. Väga tore on vaadata, mis teist sai. Eesti popim ansambel,” kinnitas Mare, et tal oli tõesti hea meel, et elutee neid kokku on viinud.

“Tehke edasi selliseid ilusaid asju, millega te õpetajate päeval kõigil õpetajatel põlved nõrgaks võtsite. Pilli mängige edasi ja olge sama vaimukad nagu siiamaani,” soovis Mare Noot, ja soovitas külastada Lehmakommionude kodulehte, öeldes, et sealt saab alati väga hea tuju. “Aga nimi vahetage ära, aitab küll nendest lehmakommionudest,” tähendas ta.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email