Kärla kool teenis tuluõhtuga ligi 500 eurot (8)

Kärla kool teenis tuluõhtuga ligi 500 eurot

PÄRIS OKSJON: Margus Õunpuu koos oksjoniks kohandatud haamri ja vahvate kommentaaridega kaupa pakkumas. Juba esimeste pakkumistega läks rahvas “käima”. Iga ostu sooritanu pälvis sooja aplausi.
Foto: Egon Ligi

Reede õhtul peeti Kärla koolimajas üks vahva oksjon. Kogu tuluõhtu jooksul teenitud pea 500 eurot läheb kõik kooli kodundusklassi sisustamiseks.

“See oli esimene oksjon ning üllatav kogemus kõigile,” ütles Kärla põhikooli direktor Jaan Lember Saarte Häälele, lisades, et inimestele jäi hea tunne. Direktori sõnul sai kool oksjonilt 345 eurot tulu ja tuluõhtuks avatud kohvikus teeniti 130 eurot.

“Kogu teenistus läheb kooli kodundusklassi sisustamiseks,” lisas Lember, kelle sõnul korraldatakse taolisi üritusi edaspidigi. Seda enam, et nii aktiivne osavõtt oksjonist üllatas nii kooliperet ennast kui ka külalisi.

Oksjoniootus tekitas ärevust

Kärla koolis oli reedel ärevat saginat. Kohe koolimaja uksest sisse minnes sai “1 euro kohvikus” keha kinnitada. Valik oli rikkalik. Pakuti nii suppi, võileibu, lapsevanemate küpsetatud kooke kui ka erinevaid jooke. Kauplejad olid rõõmsad ja ostjaid jagus, sest kõik teadsid, et iga makstav eurosent läheb oma koolile.

Pärast meeleolukat kontserti isadele hakkas rahvas ootusärevalt saali kogunema. “Lihtne ei ole ju elus asju ajada, kui ei ole raha,” selgitas Kärla kooli hoolekogu esimees Margus Õunpuu tuluõhtu korraldamise vajadust. Õunpuu kinnitas, et kõik oksjonile pandud asjad on toredate inimeste kätetöö, kes tahavad Kärla kooli aidata.

Pilku püüdsid nii uhke käsitöö, iseküpsetatud leib, fotod kui ka direktori välja pandud reliikvia – võrkpallur Veiko Lemberi võistlusdress.

Oksjonil osalejatele jagati numbrid ning pakkumise samm oli 50 senti. Esimese ostu tegi koolidirektor Lember, soetades endale kolme euro eest kõrvitsa. Seejärel läks saal elama ja pakkumisi tuli igast nurgast. Lahkete inimeste sooja südamega annetatud asjad leidsid õige ruttu uue omaniku. Isegi soolane hind, mis mõne eseme eest maksta tuli, ei hirmutanud, sest raha läks ju Kärla kooli lastele.

“Peaasi on ikkagi, et kodundusklass saaks rohkem kui ühe poti,” jäi kõrvu ühe oksjonil osaleja ütlemine.

Kool valmistus tuluõhtuks terve nädala

“See nädal oli meil kaunite kunstide nädal,” ütles ürituse eestvedaja, tütarlaste käsitööõpetaja Vika Viss, rääkides, et esmaspäeval käis koolis lapsi õpetamas kunstnik Külliki Järvila, teisipäeval tekstiilikunstnik Anne Tootmaa. Kolmapäeval küpsetasid koolitädi Maire ja sekretär Tiina leiba.

“Üks leibadest läks oksjonile ja teisest tehti tuluõhtuks kohvikusse võileibu,” rääkis Viss.

Kolmapäeval maalisid algklasside lapsed kive ja vanemate klasside õpilased tegid endale nimelised tassid. Neljapäeval valmistati õpetaja Paul Tohvi juhendamisel puidust ehteid.

Kõik juhendajad annetasid oma töid ka oksjonile.

Print Friendly, PDF & Email