Juhtkiri: Regionaalpoliitiline elekter

Saarte elektrivarustus on prioriteet – nii ütleb põhivõrguettevõtte Elering juhataja Taavi Veskimägi. Lähiaastatel panustatakse saarte elektrivarustuse kindlustamisse materjale, tehnikat ja tööd 12 miljoni euro eest.

Aga oluline ei ole pelgalt Suure väina põhja uue kaabli ostmine, merepõhja sobiva vao kündmine ja alajaamadesse uute trafode soetamine. Tegelikult tähendab see, et need ligi 45 000 inimest, kes Saare ja Hiiu maakonnas alaliselt elavad, on olulised.

Saarte elektriühenduse kindlustamisest on räägitud ja investeerimisotsuseid on oodatud kaua. Elektrivarustus, teed ja transport ning sideühendused on need olulised hoovad, millega saab mõjutada regionaalpoliitikat.

Inimesed jäävad ja tulevad saartele elama vaid siis, kui on olemas koolid, töökohad ja võimalused igapäevaelu korraldamiseks. Kõike seda me täna ilma elektrita teha ei oska.  

Print Friendly, PDF & Email