Naabrimees äratas põlevas majas maganud nooruki

Naabrimees äratas põlevas majas maganud nooruki

ÕNNELIK ÕNNETUS: Põlevas majas maganud noormees pääses vigastusteta.
Foto: Ivika Laanet

Eile kella 12 ajal Salme vallas Imara külas süttinud elumaja pääses suuremast kahjust, sest naabermaja juhuslikult mööda sõitnud omanik Ain Soidla märkas tossavat maja, äratas majas maganud noormehe ja kutsus päästjad.

“No see jutt, et tänu mulle noormees pääses, on küll natuke üle pingutatud,” jäi Ain Soidla Saar-te Häälega vesteldes tagasihoidlikuks, lisades, et kindlasti oleks noormees ka ise majast välja saanud.

Küll oli mees aga nõus sellega, et tema märkas majast möödudes, et selle katuse vahelt tuleb suitsu, ja läks kohe ukse taha. Kui Soidla väljastpoolt lukustatud majaukse lahti keeras, mõistis ta, et majas olev noormees ei ole tulekahju veel märganud. “Noormees oleks kindlasti ka ise aknast välja saanud, aga kui maja oleks veel mõnda aega põlenud, siis poleks sellest midagi järele jäänud,” lisas Soidla.

Operatiivkorrapidaja Reinar Ivanovi sõnul oli tulekolle pööningul ning kõige rohkem saidki kannatada teine korrus ja pööning.

“Õnnetuse hetkel on kõige rohkem kasu tähelepanelikust külaelanikust,” arvas ka maja perenaine Marika Paas, kes oli väga rõõmus, et õnnetuses keegi kannatada ei saanud ja ka maja jäi püsti. Marikal õnnestus isegi majast mõned asjad välja tuua. “Kuigi alumine korrus sai veekahjustusi, on majas võimalik edasi elada,” rääkis Paas, kellel on kõige rohkem kahju pööningul olnud raamatutest, mis said märjaks ja tahmaseks.

Salme vallavanem Kalmer Poopuu tuli samuti pererahvale oma abi pakkuma, kuid sai teada, et inimestel on siiski võimalik oma kodus edasi elada. Sündmuskohale olid rutanud ka politsei ja kiirabi.

Päästetööde juhi Ivanovi sõnul oli raskendav asjaolu see, et majas ei saanud elektrivoolu välja lülitada. Selle olukorra likvideerisid kohale rutanud elektrikud. “Millest tulekahju alguse sai, selgitab menetlus,” lisas Ivanov.

Print Friendly, PDF & Email