Septembris vähenes ööbimine hotellides (7)

Statistikaameti andmeil kahanes ööbimiste arv septembris Saare maakonna majutusettevõtetes mullusega võrreldes kümnendiku võrra, Eestis tervikuna tõusis see aga enam kui 15 protsendi võrra.

Selle aasta septembris registreeriti Saare maakonna majutusettevõtetes 18 756 ööbimist, mis on 2079 ööbimise võrra vähem kui mullu samal ajal. Eestis keskmiselt oli aga majutusettevõtete teenuseid kasutanud turistide arv tänavu septembris mullusega võrreldes märkimisväärselt, enam kui 15% võrra kasvanud.

Kui vaadelda meid külastanud turiste nende elukohariigi järgi, siis selgub, et selle aasta septembris kahanes järsult Saare maakonna majutusettevõtete teenuseid kasutanud soomlaste arv – tagasiminek oli siin mullusega võrreldes koguni 22 protsenti.

Siseturismi osakaal vähenes möödunud aasta septembriga võrreldes kolme protsendi võrra. Pea kümnendiku võrra kahanes ka Vene turistide arv.
Kuressaare turismiinfokeskuse külastuste arv jäi tänavu eelmise aasta septembriga võrreldes praktiliselt samale tasemele.

“Tõsi, soomlaste arv küll vähenes, aga selle languse kompenseeris Suurbritanniast pärit turistide osakaalu tõus,” ütles turismiinfokeskuse juhataja Karmen Paju. “Inglaste arvu kasv tulenes septembris Saaremaad väisanud kruiisilaeva Balmoral reisijate külastustest.”

“Üldises pildis on aga selge tendents, et turistide arvu suurenemine jõuab kiiremini Tallinna ja alles seejärel ka Eestimaa teistesse piirkondadesse,” märkis Paju.

Ta lisas, et vaatamata majutatud soomlaste septembris kahanenud arvule on Soome jätkuvalt meie tähtsaim turismi-partnerriik. “Ka järgmisel nädalal Helsingis toimuva mardilaada teemaregioon on Saaremaa ja Hiiumaa.”

Mardilaat on traditsiooniline Eesti kultuuri, käsitööd ja toitu ning siinseid turismivõimalusi tutvustav suurüritus, mis Tuglase seltsi eestvõttel toimub juba 28. korda.

Print Friendly, PDF & Email