Juhtkiri: Mõttetu võitlus (8)

Mustjala vallavalitsus on püüdnud juba seitse aastat seadustada omavoliliselt püstitatud “onne” Ninase poolsaare Kugalepa külas. Seda hoolimata sellest, et toonane keskkonnaminister Villu Reiljan ütles 2004. aasta kevadel kindla “ei” 200-meetrise ehituskeeluvööndi vähendamisele Tiidu-Kiuna kinnistul, kus need nn onnid asuvad. Keeldumise üks põhjus oli, et ehituskeeluvööndis olid majakesed, mida nende omanik onnideks nimetab, juba püstitatud.

Ministri “ei”-st hoolimata ei ole vald jonni jätnud: enam ei taotleta keeluvööndi vähendamist mitte üksnes Tiidu-Kiuna kinnistul, vaid detailplaneeringuga tervel real kinnistutel. See, et keskkonnaga seotud ametkonnad jätkuvalt ei ütlevad, valda ei morjenda.

Ei usu, et Mustjala vald saab lõpuks oma tahtmise ja ehituskeeluvööndit detailplaneeringualal vähendatakse. Kui saaks, siis näitaks see, et ministri sõna ei maksa Eesti Vabariigis punast krossigi. Ent kas maksabki, kui kõnealuse piirkonna kõrval asuva maatüki kohta on sama minister oma jah-sõna siiski öelnud.

Kõige tipuks on ärimees Guido Grassile kuulunud “onnid” vaatamata lammutuskäsule Ninase küla rannas endiselt ilusti püsti. Tõsi, nüüd on need juba omanikku vahetanud.

Print Friendly, PDF & Email