Saarlane Jaanis Hundt pälvis Pariisis kuld- ja hõbemedali (2)

Saarlane Jaanis Hundt pälvis Pariisis kuld- ja hõbemedali

MEDALIMEES: Jaanis Hundt (keskell) teenis Pariisis lisaks kullale ka teise medali.
Foto: Erakogu

Möödunud nädalavahetusel osales saarlane Jaanis Hundt Põhja-Ameerika lukumaadluse assotsiatsiooni NAGA korraldatud võistlustel Pariisis.

“Päeva esimeses pooles olnud no-gi division’is võitsin ma kulla. Kuna võistlejaid oli seal pisut üle 30, oli mul kokku kuus matši,” rääkis Jaanis Hundt, lisades, et päeva teises pooles toimunud BJJ-division’is tuli ta siniste vööde kategoorias hõbemedalile. Seal oli võistlejaid veidi vähem ja kokku viis matši.

Mõlema division’i finaalis oli ta vastamisi sama võistlejaga Hollandist. “BJJ-finaaliks olin kaaluvõtu tõttu lihtsalt füüsiliselt nii kurnatud, et tegin matši käigus väikese vea, mille vastane kohe ka ära karistas. See oli kogu võistluspäeva esimene ja ainuke kaotus,” lausus Hundt.

Pariisi sõitis Jaanis Hundt plaaniga osaleda ainult traditsioonilises BJJ-division’is. Kohapeal registreerudes selgus aga, et osalejaid oli väga palju ning oleks pidanud pool päeva ootama, enne kui no-gi division’id lõpetanuks, seega otsustas ta osaleda ka no-gi division’is. Võistelda otsustas ta seekord kergkaalus, mis NAGA reeglite kohaselt oli kuni 73,5 kg, kuna võistlejad kaaluti ilma varustuseta.

“Erilisi ootusi võistluse osas ei olnud, kuna kogu fookus on jaanuaris toimuval EM-il. Ainus eesmärk oli oma taktikat ja oskusi proovile panna ning teha viimaseid parandusi järgnevate kuude jooksul enne EM-i,” tähendas Hundt.

NAGA korraldatud võistlused erinevad brasiilia tava-jiu-jitsu turniirist sellega, et sama võistluse raames saab võistelda kahes eraldi division’is, brasiilia jiu-jitsu ja ka no-gi division’is. No-gi erinevus seisneb peamiselt selles, et võistlejad ei kanna kimonot, seega ei ole riietest haaramine lubatud ning samas on lubatud rohkemad alistusvariandid.

Lisaks on võistlejatel võimalik end NAGA turniiridel registreerida ja kaaluda päev enne võistlust, erinevalt traditsioonilisest BJJ-st, kus võistlejad kaalutakse hetk enne matile lubamist.

Print Friendly, PDF & Email