Juhtkiri: Aasta isast ja isadest

Eile õhtul tunnistasid Saaremaa naiskodukaitsjad koos maavanemaga Kuressaare linnuse kapiitlisaalis taas maakonna ühe isa aasta isa tiitli vääriliseks. See on kaunis ettevõtmine, sest perekonna väärtustamisest ei saa iial küll.

Muidugi võib küsida, et mis alusel ja miks üldse selliseid tiitleid jagatakse. Nagu märkisid tänavuse aasta isa Aare Martinsoni tütred, võib ju olla õnnelik ka selle üle, kui filmitegijale tullakse ühel päeval ukse taha ja öeldakse: “Te olete võitnud Oscari!”

Kuid kas ainult ukse taha tulemisest piisab – tahab ju iga inimene, kes on millegagi hakkama saanud, ka tunnustust ehk ka veidi sära ja glamuuri. Ja kahtlemata on kolme tubli tütre kasvatamine tunnustust väärt.

Saaremaa naiskodukaitsjad on öelnud, et väärtustavad ühe isa kaudu kõiki tublisid ja toredaid maakonna perepeasid ja nende fantastilisi perekondi. Usume, et eeloleval pühapäeval, kui kalendris on isadepäev, lehvivad lipud üle Eestimaa uhkelt. Just niisama uhkelt, kui uhked on lapsed oma isside üle.

Print Friendly, PDF & Email