Vanu akusid vedanud mees sai trahvi (15)

Keskkonnainspektsioon karistas rahatrahviga meest, kes vedas tänavu mais halli Citroën Berlingoga vanu akusid.

Mandrile suunduv paari-kümne vana akuga ülekoormatud auto, millel olid ajalehe Meie Maa logod, jäi tolliametnikele silma 6. mail. “Kuna parajasti käis politseioperatsioon ülegabariidiliste veoste tuvastamiseks, teatas maksu- ja tolliamet autost politseile,” ütles keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul.

Tema sõnul selgus auto kontrollimisel, et kaubikus oli paarkümmend vana akut, ja politsei informeeris sellest omakorda keskkonnainspektsiooni. “Akude vedajale määrati jäätmeseaduse alusel rahatrahv, mis on tasutud,” sõnas Tuul.

Seaduse rikkumine seisneski ohtlike jäätmete ehk kasutatud akude kogumises ja vedamises, omamata selleks vajalikku jäätmeluba. Oma isiklikust majapidamisest pärit akusid võib Tuule sõnul vedada, aga neid ei tohi kokku osta ega saada teistelt isikutelt.

Print Friendly, PDF & Email