Vaablased tegid Nasval hiigelpesa (4)

Vaablased tegid Nasval hiigelpesa

Foto: Olari Kolk

Kaarma vallas Nasval elav Karli Laid avastas oma pööningul hiiglasliku vaablasepesa. “On olnud suuri pesi, aga nii suuri küll mitte,” rääkis mees umbes 40 cm laiast ja sama pikast vaablasepesast.

 “Ta on nii õrnakene, ega seda palju puudutada või, pudiseb laiali,” märkis Karli Laid, kes ronis pööningule asja uurima pärast seda, kui tema tööruumis, millel lage peal ei ole, järsku hästi palju vaablasi sumisema hakkas.

“Tõin lambi toast, valgustasin ja vaatasin, et hirmus suur jurakas on. Et mis imeasi see on,” rääkis Laid. Praegu ei olevat seal aga enam mingisugust liikumist. Karli Laidi maja pööningul on igal aastal palju vaablasepesi olnud, küll väiksemaid ja suuremaid, aga see on nüüd seni nähtuist suurim.

Print Friendly, PDF & Email