Kuumi raba töökojas vargil käinud mehed said karistada (7)

Kuressaare kohtumajas tunnistati vargustes süüdi kolm meest, kes tekitasid veebruaris Kuumi turbaraba territooriumilt metalli, kütet ja erinevaid masinaosi varastades ettevõttele paarituhande euro suuruse kahju.

Süüdistuse järgi käis ka varem varguse eest karistatud Heikki Rohtla (25) 15.–27. veebruarini koos kaaslasega, (kelle kriminaalasi juhtumist eraldati), Metsakülas asuva Kuumi turbaraba territooriumil ja murdis sisse sealsetesse hoonetesse, kust nad varastasid mitmeid tööriistu, masinate osi ja õli. OÜ-le MV Turvas tekitati 1375 eurot varalist kahju, lisaks veel 180 eurot lõhutud uste eest.

30. märtsil kella 14 ajal tungis Tanel Lätt (33) koos Virgo Aro (25) ja kolmanda kaaslasega Kuumi raba kraavide ja väravaga piiratud töökojaterritooriumile. Mehed varastasid sealt samale firmale kuuluvaid metallist esemeid kokku 817,62 euro väärtuses.

Kõik kolm meest tunnistati kohtus vargustes süüdi. Rohtlale mõisteti varguse eest 480 euro suurune rahaline karistus. Kuna vargus oli toime pandud enne eelmist kohtuotsust, siis loeti Rohtlale mõistetud karistus kaetuks talle juba tänavu mais mõistetud 720 euro suuruse rahalise karistusega.

Lätile mõisteti kaks kuud vangistust, mis tema nõusolekul asendati üldkasuliku tööga. Seega peab ta ühe aasta jooksul tegema 120 tundi üldkasulikku tööd. Arole mõisteti kolm kuud vangistust tingimisi kolme aasta pikkuse katseajaga.

Print Friendly, PDF & Email