Kergejõustikumeistrid selguvad Hiiumaal

Saare maakonna ainsa täismõõtmetes staadioni kehva olukorra tõttu toimuvad maakonna kergejõustiku täiskasvanute meistrivõistlused tuleval suvel hoopis Kärdlas.

Sama võistlusega pannakse alus ka saarte meistrivõistlustele kergejõustikus. Tabamaks mitu kärbest ühe hoobiga, plaanivad ka hiidlased oma meistrid samadel võistlustel välja selgitada.

KJK Saare treener Andres Laide kinnitas, et otsides tihedamat konkurentsi ja paremaid võistlustingimusi peetakse Saare maakonna 2012. a meistrivõistlused tõesti Kärdla staadionil.

“Meie staadion ei kannata võistlemist, kuskil nurgas treenida veel saab,” rääkis Laide, avaldades lootust, et ehk on staadion selleks ajaks juba renoveerimisel, kuid siis tuleks võistlemisvõimalust ikkagi mujalt otsida. Rääkides hiidlaste panusest konkurentsi, leidis Laide vaid häid sõnu. Üksikuid tippe on hiidlastel alati olnud ja ka noorteklassis on nad tegijad.

Laide ütles, et peamiselt Orissaare spordijuhi Kaire Nurja eestvedamisel on pandud idanema ka mõte, et kui saarlased on Hiiumaal, võiks korraldada ka ühised meistrivõistlused, mis tulevikus toimuksid siis kordamööda kahel suuremal saarel. Eeldusel, et Kuressaare staadion saab renoveeritud.

“Minu arvates võiks seal suurematest saartest osaleda peale Saaremaa, Hiiumaa, Muhumaa ka kas või Piirissaar või Ruhnu, kui neil on soovi,” sõnas Laide. Maakonna meistrivõistluste kontekstis märkis Laide, et tulevikus ei pea saarte MV ja maakonna meistrivõistlused ilmtingimata koos toimuma, kuid 2012. aastal lähtutakse just staadioni olukorrast.

Koolinoorte maakonna esivõistlused püütakse Laide sõnul veel Saaremaal teha. Võimalik, et olemasolevate tingimuste tõttu tuleb vähendada võistlusalade arvu, kuid seda pole Laide sõnul veel otsustatud.

Print Friendly, PDF & Email