Elu on jäämägi ehk kuu aega Gröönimaal (1)

Elu on jäämägi ehk kuu  aega Gröönimaal

Foto: Erakogu

Kui teatasin oma sõpradele-tuttavatele, et kavatsen tänavuse suvepuhkuse veeta Gröönimaal, küsisid paljud, kas ma enam külmemat kohta ei leidnud ja kas ma jääkarusid ei karda. Tuleb tunnistada, et veidike kõhedust küll tundsin, kuid sellest sai võitu põnevus- ja adrenaliinijanu.

Niisiis suundusimegi juuli keskel koos Miku, Ivari, Kadri-Anni, Sveni, Ainari ja Ahtoga Kormoran Kajaki esimesele Gröönimaa ekspeditsioonile. Ühtlasi oli see ka eestlaste esimene säärane ettevõtmine.

Ekspeditsiooni eesmärk oli kulgeda Ummannaqist Upernavikusse. Tegemist on Gröönimaa läänerannikul polaarjoone taga asuvate linnakestega. Kes kordki Gröönimaad kaardilt uurinud, on kindlasti märganud omapärase nimega Disko saart. Ummannaq asub sellest veel paarsada kilomeetrit põhja pool. Upernavik tutvustab end aga kui maailma põhjapoolseimat linna. Tegemist on väga hõredalt asustatud piirkonnaga.

Lisaks algus- ja lõpp-punktile jäi meie teekonnale veel vaid kolm väikest asulakest. Kaks nädalat ekspeditsioonist möödus nii, et me ei kohanud ühtki inimest.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email