Sõidukite arv Väinamerel püstitas uued rekordid (5)

Väinamere Liinide teatel suurenes Kuivastu–Virtsu ja Heltermaa–Rohuküla liinil reisijate arv oktoobris mullu sama kuuga võrreldes 6 protsenti.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul on eelmise kahe aasta üleveonumbrite langus taas pöördunud arvestatavaks kasvuks.

“Kindlasti on siin suurt rolli etendanud uute laevade pakutav ladus teenus, mis loob varasemast pingevabama õhkkonna,” tähendas Hiiuväin. Ta lisas, et enam ei seostata saarele sõitu katsumustega praamijärjekorras, vaid hoopis kiire ja mugava laevasõiduga.

Kuivastu–Virtsu liinil teenindati oktoobris 44 800 sõidukit, mida on mulluse oktoobrikuuga võrreldes 2625 sõidukit enam. Sellega sai tänavu purustatud ka liini oktoobrikuu rekord – senine pärines 2008. aasta viinakuust, mil üle Suure väina sõitis laeval 43 351 sõidukit.

2011. aasta kümne kuuga kokku on liinil reisinud 7337 sõidukit enam, võrreldes sama perioodiga eelmisel aastal.

Heltermaa–Rohuküla liinil reisis oktoobris 13 693 sõidukit, millega sai ületatud mullune tulemus 12 816 sõidukit. See arv oli ka senine oktoobri rekord Hiiumaa ja mandri vahelisel reisiliinil. Jaanuarist oktoobrini on Heltermaa–Rohuküla liinil teenindatud 3243 sõidukit enam, kui mullu samal perioodil.

Print Friendly, PDF & Email