Salapärane roller vedas prügikotte võõra värava taha (6)

Kuressaare Jaama tänava 17 maja juurde sokutati viis suurt prügikotti, mis olid puulehti täis topitud. Pimeduse katte all prügi sokutanud noored mehed põgenesid rolleriga.

“Hästi alatu tegu,” ütles Saarte Häälele Jaama tänavas elav Urve Lepp, kes kolmapäeva õhtul töölt koju tulles oma värava tagant need prügikotid leidis.

Esialgu oli vaid kaks suurt kotti ning Urve Lepp pidas neid naabrimehe omaks ega pööranud neile suuremat tähelepanu. Mõne aja pärast märkas ta aga aknast sisse paistvaid sõidukitulesid. Lähemalt uurima minnes selgus, et tegemist on rolleriga.

“Siis vaatan, et keset tänavat on suur prügikott, ja minu värava taha oli neid seega toodud juba viis,” rääkis Lepp, lisades, et ta vedas tee peal vedelenud koti aia äärde ja jäi õue tulnud naabrimehega juhtunust vestlema. Täpselt samal ajal ilmus roller uuesti välja.

“Meid nähes nad ikka väga ehmatasid,” ütles Lepp. Ta jätkas, et kuigi naabrimees üritas rollerit kinni pidada, pääsesid mehed siiski minema. Lepa sõnul võisid ebameeldivad “külalised” viia oma prügikotte ka teiste väravate taha.

Kõige murelikumaks teebki inimesi see, et selliste lehekottide minemaviimine on kulukas. Kui need aga ilma kätte vedelema jätta, tekib värava taha prügimägi.

“Helistasin politseisse, aga minuga ei ole keegi ühendust võtnud,” kurtis Lepp, lisades, et ei saa aru inimestest, kes veavad oma prahi teise inimese aia taha.

“Kui see info tuli politseisse, siis edastatakse info kohalikule omavalitsusele,” selgitas politsei pressiesindaja Kristi Kais, lisades, et antud juhul on tegemist linna heakorra rikkumisega. Kuressaare linnavalitsusest kinnitati majaomanikule, et need kotid aitab ära viia linn.

Jaama tänava elanikud paluvad kõikide lehelugejate abi. Palun andke Saarte Hääle toimetusele teada, kui keegi märkas kolmapäeva õhtul prügikotte vedavaid noormehi või teab, kes need võisid olla. Tumeda rolleriga sõitis kaks tumedate riietega noormeest, kes kandsid ühesuguseid mustavalgetriibulisi kiivreid.

Urve Lepa arvates peavad mehed olema samast kandist. Kuna pärnalehti täis kotid olid väga rasked, oleks olnud väga keeruline neid kusagilt kaugelt rolleriga vedada. Noormehed tulid Jaama tänavale Talve tänaval asuva endise autobaasi poolt. Jaama tänava lõpust suundusid nad Transvaali tänavat pidi bussijaama poole.

Print Friendly, PDF & Email