Saaremaa Sadamat külastas rekordarv turiste (3)

Saaremaa Sadamat külastas rekordarv turiste

 

Saaremaa Sadamas käis sel aastal kaheksa ristluslaeva, mis tõid siia rekordarvu turiste. Selline tulemus on sama, mis Euroopa kultuuripealinnal Turul.

Tallinna Sadama ärisuunajuht Sirle Arro ütles, et sel suvehooajal peatusid ristluslaevad Saaremaa süvasadamas kaheksal korral ja nende pardal oli kokku 5655 kruiisireisijat, peamiselt inglased, sakslased, prantslased ja soomlased. “Väikese sihtkoha kohta on see väga hea tulemus,” märkis Arro.

Sel hooajal jäi ära kaks kavandatud külastust, mis omakorda tulenes Peterburi sadama ülekoormatusest teatud päevadel.

“Kahjuks jäeti välja just Saaremaa, mis sai maikuus toimunud esimesel kruiisil kõige nõrgema hinnangu,” selgitas Tallinna Sadama ärisuunajuht. “Laevafirmadelt saadud tagasiside põhjal olid peamised probleemid Saaremaa vähene atraktiivsus individuaalturistidele, s.o nendele, kes ei läinud ekskursioonidele.”

Sirle Arro lisas, et rahulolematud oldi ka osa busside ja giididega. “Kindlasti on Saaremaal palju häid ja väga häid giide, aga nende arv on piiratud ning ilmselt jääb siin puudu ka kogemusest kruiisituristi teenindada,” rääkis ta. “Kruiisiturist on ju pisut teistsugune kui see turist, kes teadlikult tuleb Saaremaaga tutvuma.”

Samas ei vasta aga tõele väide, et laev, mille reisijad esimese reisiga rahul ei olnud, sel hooajal Saaremaale enam ei naasnud. “Tegu oli laevaga Balmoral, mis esialgu plaanis Saaremaad külastada neljal korral, tegi seda aga vaid kahel korral,” ütles Arro. “Viimase, septembrikuus toimunud reisiga jäid nad väga rahule. Kindlasti aitasid siin kaasa ilus ilm, hooaja jooksul omandatud kogemus nii turismifirma kui ka giidide poolt ning Saaremaa laste rahvatantsurühmade meeleolukas esinemine sadamas.”

Rääkides järgmise aasta hooajast, märkis Sirle Arro, et praeguse seisuga on broneeritud kolm külastust, mis peaksid Saaremaale tooma umbes 1350 reisijat, ja ka aastaks 2013 on esimesed broneeringud juba tehtud.

Print Friendly, PDF & Email