Juhtkiri: Kust algab riigi usalduskrediit? (4)

Meie ei tea, kas presidendiproua ärajäänud koolivisiitide taga oli lihtlabane kommunikatsioonihäire, kuid igal juhul oleme seda meelt, et eriti just lastega nii käituda ei tohiks.

 Olukorras, kus riigis niigi pettunud lapsevanemad, vanaemad ja -isad kodus riiki ja valitsust siunavad, said Muhu ja Valjala koolilapsed võib-olla oma esimese ootusäreva kohtumise asemel riigi esileediga pettumuse ning tunde, et neist tegelikult ei hoolita. Sest kui laps ei tohi valetada, miks võivad seda siis teha nii tähtsad inimesed?

Võib-olla oleme liialt karmid, kuid arvame, et kindlasti tuleks praegusel juhul süüdlane üles leida ja nendesamade koolilaste juurde selgitust jagama tuua. Kui me tahame, et meie lastest riigikodanikel oleks olemas usaldus oma riigi vastu, et nad tulevikus valiksid voli- ja riigikogu ning võib-olla ka presidenti, kandideeriksid ise riigi jaoks olulistele kohtadele, on lausa lubamatu, et sellised asjad juhtuda saavad.

Vastasel juhul ärgu riigivõimud imestagu, et lisaks talentidele ka lihtsad eestlased siitmailt lähevad. Oma riigist ei ole neil ju sooja ega külma ning liigne on siin küsida, kes selles süüdi on.

Print Friendly, PDF & Email