Üksik sokk otsib Sutus peremeest (7)

Üksik sokk otsib Sutus peremeest

Foto: Ivika Laanet

Rohkem kui kuu aega on Pihtla vallas Sutu lahe ääres toimetanud üksik valge sokupoiss. “Vahva poiss on. Ta on ikka üsna hea sööma peal olnud, lahja ta ei ole,” sõnas lähedal asuva maja peremees. “Majade juurde ta ei tüki, on harjunud mere ääres olema, see ta meeliskoht seal,” rääkis mees, kes oma nime lehes avalikustada ei soovinud.

Inimesed käivad julget sokku vaatamas, viivad talle leiba ja magusaid õunu. Eile, kui Saarte Hääl teda vaatamas käis, tuli julge sokupoiss kohe juurde ning lasi oma nina katsuda ja pai teha. Kohalike arvates on tegemist kodustatud loomaga.

Samas on neil aga suur mure, sest külm talv on tulekul ning kuidas ta seal üksi vastu peab. Nii et kui kellelgi on valge sokuisand kodust rändama läinud, siis leiab ta looma Sutu lahe äärest.

Print Friendly, PDF & Email