Rusikakangelane peksis puruks hambad ja ninaluu (12)

Noormehel, kes suvel Metsküla jaanitulel kahele inimesele peksa andis ning ühele kannatanule jalaga näkku lõi, purustades tolle ninaluu ja hambad, tuleb selle kuritöö eest riigile tasuda üle 1000 euro.

Kohus tunnistas 19-aastase Alo peksmises süüdi ja karistas teda 544 euro suuruse rahalise karistusega, lisaks tuleb noormehel tasuda 417,03 eurot sundraha, maksta kaitsjatasud ja hüvitada kannatanute ravikulud.

Süüdistuse järgi lõi 19-aastane Alo tänavu 23. juunil kella poole kuue ajal hommikul Leisi vallas Metskülas jaanituleplatsil 24-aastasele noormehele rusikaga näkku. Selle tagajärjel kukkus kannatanu läbi lippidest aia okastraadi sisse. Alo istus maas lamavale kannatanule peale ja hakkas viimast rusikatega näkku ja pähe peksma. Kannatanul tuvastati vasema silmakoopa verevalum, marrastused otsmikul ja paremal laul, ninal ja ka oimupiirkonnas.

Kümme minutit hiljem tungis Alo kallale teisele kannatanule ja lõi talle rusikaga näkku. Kui kannatanu kukkus, äsas Alo talle jalaga näkku. Kannatanul tuvastati löökide tagajärjel tekkinud parema põse hematoom, pindmine haav, verejooks ninast, ninaturse, silmakoopa murd, ninaluude murrud ning ka neli murdunud hammast.

Alo on tehtut kahetsenud ja hüvitanud kannatanutele kahjutasud ja ravikulud. Kuriteo eest mõistetud rahalise karistuse saab noormees tasuda ositi kümne kuu jooksul, makstes igas kuus 54 eurot ja 40 senti.

Print Friendly, PDF & Email