Ajakirjaniku ründajat võib ähvardada kriminaalasi (22)

Pühapäeval Saarte Hääle ajakirjanikku ähvardanud ja vägivaldselt kohelnud meest võib oodata kriminaalmenetlus. Pildistada ta [Evely Aavik] sel hetkel küll ei tohtinud, kuid kohe kindlasti on keelatud igasugune vägivald,” ütles Mändjalas toimunud vahejuhtumi kohta politsei kõneisik Hedy Tammeleht.

Ta soovitas Evely Aavikul esitada politseile avaldus ähvardamise ja rünnaku kohta. Tammeleht lisas, et kui Evely Aavik kirjeldab juhtunut ajakirjanduse vahendusel, on politseil võimalik menetlust alustada ka avaldatu põhjal.

Hedy Tammelehe sõnul tohib avalikus kohas pilti teha, kuid kui inimene ei soovi, et teda või tema omanduses olevat asja pildistatakse ja ta seda soovi ka väljendab, siis tuleb juhinduda sellest.

“Antud juhul saan ma aru, et auto omanik-kasutaja ütles, et ei soovi pildistamist ja ärritus, kui seda soovi ei arvestatud,” märkis Tammeleht.
Miks aga politsei ei võtnud tõsiselt hädaabinumbrile tehtud kõnet, kus kirjeldati rünnakut? Hedy Tammelehe sõnul kuulati juhtimiskeskusse tulnud kõne üle.

“Seal annab helistaja teada, et juhtunud on liiklusõnnetus, et nad soovisid pildistada, kuid omanik keelas ja ründas ning ajab neid parklast ära. Samas andis juhtimiskeskuse spetsialist teada, et politsei on antud liiklusõnnetusest ka teadlik, ja selgitas, et omaniku tahte vastaselt ei tohi tema vara pildistada,” lisas Tammeleht.

Tema sõnul pidas spetsialist helistajaga aru, et kui tegemist on sõnelusega, siis oleks neil targem sealt lahkuda, kui aga ründega, siis peaks minema politseijaoskonda ja avalduse tegema.

“Selgitati välja seegi, et pildistamise hetkel oli avariilise auto omanik hõivatud auto kraavist välja saamisega ning teda häiris, kui keegi seda pealt vaatas,” ütles Hedy Tammeleht.

Ta kinnitas, et politsei oli liiklusõnnetusega juba hommikul kursis ja ka patrull oli kohal käinud. “Helistamise hetkel oli tegemist sõnelusega, siis patrull kohale ei läinud, kuid oli informatsioonist teadlik,” lausus Tammeleht.

Print Friendly, PDF & Email