Metallplaate varastanud mehed said karistada (8)

Eile tunnistati Kuressaare kohtumajas vargustes süüdi kaks meest, kes varastasid tänavu mais lennuväljaplaate.

Süüdistuse järgi varastasid varem kriminaalkorras karistatud 24-aastane Janol ja 19-aastane Rünno tänavu 12. mai öösel Kaarma vallas Unimäe külast 16 metallist lennuväljaplaati. 16. mail varastasid nad 16 lennuväljaplaati Kellamäe külast ühe talu maadelt. Plaadid on omanikele tagastatud.

Kohus tunnistas mehed vargustes süüdi ja mõistis Janolile seitse kuud vangistust. Karistusele liideti ka varasem karistus ning kokku mõisteti talle ühe aasta ja ühe kuu pikkune vangistus, mis asendati 790 tunni üldkasuliku tööga.

Rünnole mõisteti nelja kuu pikkune vangistus tingimisi 18 kuu pikkuse katseajaga. Mõlemal mehel tuleb tasuda 417 eurot menetluskulu ja kaitsjatasud.

Print Friendly, PDF & Email