Suitsu täis korterist päästeti eakas naine

Ööl vastu 27. oktoobrit kell 1.10 teatati häirekeskusele tulekahjust Salme alevikus Sõrve maantee 4 kolmekorruselises kortermajas. Päästjate kohale jõudes oli maja trepikoda suitsu täis, suitsu tuli ka ühe korteri aknast.

Hingamisaparaatides päästjad sisenesid korterisse ja tõid sealt välja 69-aastase naise, kelle kiirabi haiglasse viis. Ohutuse mõttes paluti kortermajast lahkuda ka ülejäänud elanikel. Majaelanike sõnul oli haiglasse viidud naisel probleeme alkoholiga.

Teised korterid kahjustusi ei saanud ja peatselt lubati inimestel koju tagasi minna. “Menetleja tegi kindlaks, et tulekahju sai alguse hooletust suitsetamisest,” teatas Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Sirle Matt, lisades, et tulekahju algas elutoast, kus oli kõigepealt süttinud vaip.

Sirle Mati sõnul oli põlema läinud korteris ka suitsuandur ja selles oli koguni patarei sees, kuid see ei olnud suitsuanduri klemmidega ühendatud. “Seetõttu ei hakanud suitsuandur tulekahju ajal ka tööle,” märkis Matt. Tulekahju kustutati lõplikult kell 2.04.

Print Friendly, PDF & Email