Ajakirjanik arvab: Õpilasel vaheajal kinno asja ei ole (1)

Juba mitmendat koolivaheaega järjest tuleb mul pettuda, kui vaatan ajalehest kohaliku kino kava. On koolivaheaeg, aga Divas näidatav film on alla 14-aastastele keelatud. Mitte et mul oleks midagi otseselt filmivaliku vastu, aga minu arvates võiks koolivaheajal arvestada ka algklassilastega ja näidata ka neile sobivaid filme, kas või päeval.

Nii võtsin nüüdki sügisese koolivaheaja esimesel päeval lehe kätte, et vaadata, kas kinos jookseb ehk mõni vahva lastefilm. No võiks ju! Hiljuti alles näidati toredat multifilmi “Autod” ning lootsin seoses koolivaheajaga kinokavast taas midagi toredat leida. Kahjuks pidin pettuma.

Sel nädalal jooksis Kuressaare Divas komöödia “Kehad vahetusse”, mis on alla 14-aastastele keelatud. Täiesti usun, et see võib olla huvitav ja põnev film, kuid kahjuks juhtub juba mitmendat koolivaheaega järjest, et algklassilastel kinno asja ei ole. Kurb.

Minu kooliajal saime osta erinevaid abonemente ning koolivaheajal sai kinos käia kohe viis päeva järjest, iga päev olid erinevad filmid. Valida oli kas multi- või seiklusfilmide vahel. Vaatama võis minna ka mõlemaid.

Nii kurb kui see ka on, kuid lastesõbralikus Kuressaares väiksematel lastel koolivaheajal kinno tõesti asja pole. Ilmselt on multifilmide näitamise vähesus põhjuseks, miks saalid on umbselt täis, kui mõni uus film tuleb. Ehk on kinoomanike jaoks siinkohal mõtlemise koht.

Print Friendly, PDF & Email