Agar pikanäpumees pandi vangi (1)

Kuressaare kohtumajas mõisteti oktoobri alguses ühe aasta ja ühe kuu pikkune reaalne vanglakaristus sarivargale, kes pärast viimast vanglast vabanemist taas vargile suundus. Mees võeti kohtusaalis viivitamatult vahi alla.

Süüdistuse järgi varastas 55-aastane Aivar Saar-la 5. oktoobril kella kahe ajal Kuressaares Kihelkonna tänava Säästumarketist 0,5-liitrise pudeli viina väärtusega 4,59 eurot. Politsei pidas mehe kohapeal kinni.

Varguste eest korduvalt kriminaalkorras karistatud Saarla vabanes vanglast tänavu mais ning kohe hoiatas politsei inimesi mehe eest, kellel on kombeks hiilida ettevõtete lao- ja teenindusruumidesse ning varastada sealt toiduaineid ja alkoholi. Politsei hoiatuse kohaselt võis mees sisse astuda ka korteritesse, mille uks on lukustamata, ning varastada nii raha, toiduaineid kui ka esemeid.

Hoiatustest hoolimata õnnestus Saarlal varastada väärtuslik rahakott ja pudel likööri ning kohus karistas teda septembri alguses aastapikkuse vangistusega tingimisi kaheaastase katseajaga. Vaid kuu pärast kohtuotsust tabati mees aga Säästumarketist viina varastamas.

Uue varguse eest mõistis kohus talle ühe kuu pikkuse vangistuse, mis liideti varasema karistusega. Seega tuleb Aivar Saarlal kinnipidamiskohas viibida järgmise aasta lõpuni.

Print Friendly, PDF & Email