Kuressaare Linnateater pakub lastele tasuta teatrit

Eesti teatrid on alustanud taotluste vastuvõttu heategevuskampaania “Aitan lapsi” raames, et võimaldada vähekindlustatud perede lastel teatrisse tulla. Saaremaa lapsi teenindab Kuressaare Linnateater.

“Esimesel, n-ö projektiga tutvumise perioodil tuli meile neli taotlust ja jagasime välja 41 tasuta piletit. Lavastus “Värviline kummut” käis külas Valjala ja Orissaare lastel,” rääkis Kuressaare Linnateatri projektijuht Ene Pärtel.

Ta lisas, et kampaaniaga liitusid nad väga lihtsal põhjusel: “Et teha head ja pakkuda rõõmsaid teatrielamusi ka lastele vähe-kindlustatud peredest.”
Pärtel selgitas, et kuna praegu on see projekt üles ehitatud nii, et igale teatrile on ette antud oma teeninduspiirkond, saavad Saaremaa lapsed taotleda vaid Kuressaare Linnateatri lasteetenduste pääsmeid. “Tasuta piletite kogused, mis jagamisele lähevad, antakse meile iga perioodi alguses Eesti etendusasutuste liidust ette,” sõnas Pärtel.

Projektiga on ühinenud peaaegu kõik Eesti teatrid. Ene Pärteli sõnul on piletitaotlusi seni saatnud koolide ja lasteaedade esindajad ja noorsootöötajad, kuid edaspidi ootavad nad taotlusi ka huvijuhtidelt, sotsiaaltöötajatelt ja muidugi ka paljulapseliste perede vanematelt endilt. Taotluse elektrooniline vorm on üleval ka Kuressaare Linnateatri kodulehel www.kuressaarelinnateater.ee alajaotuse “Aitan lapsi” all.

Print Friendly, PDF & Email