Juhtkiri: Elukohta ei saa valida (2)

Elupaiga valimisel kaalub inimene igasuguseid argumente. Alates elukoha hinnast kuni ümbritseva elukeskkonnani. Ei usu, et keegi vabatahtlikult läheks elama näiteks raudtee äärde või mõne suurtööstuse lähinaabrusse. Rääkimata siis miinivälja ligidusest.

Aga kui näiteks see miiniväli kolib ise sinu kodu lähedusse? Nii nagu juhtus Torgu vallas elava Virvega, kelle kodu lähedal maavanema antud loa tõttu päästeamet lõhkamistöid teeb.

Võib öelda, et maavanema juba eelmisel aastakümnel antud allkiri oli puhas lohakus. Ei tea, kas nüüd ametist juba lahkunud maavanem tõesti ei kontrollinud, kas lõhkamistööd äkki kellegi elu segama ei hakka.

Saarte Hääl on arvamusel, et päris õige asi see ei ole. Enne tuleks ikka arvestada mõju, mida üks või teine tegevus elukeskkonnale avaldab. Kindlasti on Saaremaa piisavalt suur maakond, et päästeamet leiaks endale mõne muu koha, kus lõhata, ja Torgu naine ei peaks käima kohut, kuni taevast langev kivi ta ükspäev üles leiab.

Print Friendly, PDF & Email