Talvine lisareisideta graafik tekitas Kuivastus ooteaja (12)

Läinud pühapäeval tekkisid lisareisideta talvegraafiku tõttu Kuivastu sadamas ootejärjekorrad, kus kohati tuli seista üle kolme tunni.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul näitab pühapäevane kogemus, et talvine hõredam sõidugraafik jääb koormusele jalgu. Ta tõi välja, et talvegraafik on suvehooajaga võrreldes umbes kaks korda hõredam, reisid toimuvad tippaegadel vaid iga tunni ja 10 minuti järel ning lisareise pole ette nähtud. Samal ajal on reisijad harjunud suvise sujuva ja kiire teenindusega.

Kuivastu–Virtsu liinil ei toimunud läinud nädalavahetusel ühtegi lisareisi ja kohe tekkisid ka ootejärjekorrad. “Kui Saaremaa ralli nädalavahetusel oli vastavalt riigi tellimusele planeeritud veel hulgaliselt lisareise ja ooteajad olid sadamates lühikesed, siis järgmine tihedam graafik on ette nähtud alles aastavahetuse pühade ajaks,” ütles Hiiuväin. Sinnani tuleb aga toime tulla hõredama graafikuga, nii nagu see oli ka möödunud talvel. “Seega peame paratamatult paluma reisijatel talvise hõreda graafiku ajal oma sõiduaega planeerida,” nentis Hiiuväin.

Teenindusjuht sõnas, et e-piletiga ja vähemalt 20 minutit enne väljumisaega sadamas olles pääseb soovitud reisile kindlasti. Üldjärjekorrast ei pruugi nii libedalt minna, sest reisid toimuvad talvegraafikus iga tunni ja 10 minuti järel.

Operaator näeb lahendusena, et sõidugraafiku tihedus talvehooajal ei sõltuks enam nii palju sõidukite hulga vähenemisest, vaid säilitaks suurema paindlikkuse valida sõiduaega vastavalt vajadusele ka talvel. See tähendaks Anu Hiiuväina sõnul küll, et enamik reisidest tehtaks pooltäis laevaga, kuid ühenduse kvaliteet tervikuna paraneks seeläbi oluliselt ja seda aastaringselt.

Print Friendly, PDF & Email