Saare maakonna populaarsem väikesadam on jätkuvalt Ringsu

Juba mitmendat aastat on Saare maakonna kõige enam külastatav sadam Ruhnus asuv Ringsu, mida 1. septembri seisuga oli külastanud rekordilised 545 alust.

Ringsu sadama ülevaataja Priit Kapsta kirjutab Ruhnu blogis, et Ringsu sadamas on sel aastal käinud 730 alust, mida on teadaolevalt rohkem kui kunagi varem. Viimaste külalistena oli sadamas neli alust Riia nn mootorjahtideklubist, mis tulid traditsiooniliselt lõpetama tänavust hooaega.

Roomassaare sadama direktor Renno Tammleht ütles, et arvestamata liinilaeva ja riiklikke laevu, on Ringsu sadamas 1. septembri seisuga käinud 545 külalisjahti ja kaatrit, mullu oli aluseid kokku 531.

Teisel kohal Saare maakonnas on Kuressaare linnasadam, kus registreeriti sel hooajal 518 alust. Esmakordselt sadama 12-aastase ajaloo jooksul ületas Kuressaare 500 külalisaluse piiri. Mullu käis sadamas 451 alust. Kolmandat kohta hoiab Roomassaare sadam, mida oli 1. septembri seisuga külastanud 410 alust. Möödunud hooaja lõpuks oli külastajaid käinud 385.

Neljandal kohal asub Kuressaare–Haapsalu trassi peale jääv värskelt taastatud Muhu Lõunaranna sadam, kus sel aastal käis 272 alust. Möödunud aastal registreeriti selles sadamas 201 külalisalust. Viiendal positsioonil asub Abruka sadam, kus 1. septembri seisuga on käinud 194 alust, möödunud aastal loeti kokku 162 külalisalust.

Mõntu sadamat külastas sel aastal 63 külalisalust, Orissaare sadamas käis jahte-kaatreid poolesaja ümber, Triigis ligemale 40 ja Veerel 27. Paar aastat tagasi 50 külalisaluseni jõudnud Saaremaa Sadama jahtide kai on populaarsust minetamas. Sel hooajal käis seal vaid paarkümmend alust.

Print Friendly, PDF & Email