Audio-videotehnika ähvardab kallineda (1)

Postimees kirjutab, et riik plaanib laiendada kaupade ringi, millelt võetakse niinimetatud tühja kasseti tasu ning selle tulemusena peaks uuest aastast kallinema suur osa audio-videotehnikast, näiteks MP3-mängijad, iPodid, kodukinod ja salvestavad televiisorid.

Kultuuriministeeriumi meediaosakonna levitalituse nõunik Toomas Seppel selgitas lehele, et seni koguti tühja kasseti tasu DVD-, CD-, VHS-toorikute ja VHS-videomakkide pealt. “Nüüd tulevad juurde Blue Ray toorik, MP3-mängijad, kaasaskantavad salvestavad seadmed, salvestavad televisiooni- ja videotuunerid, rahvakeeli digiboksid.”

Määruse seletuskirja järgi on tasu kavas hakata võtma kaasaskantavatelt audio- või meediapleieritelt, nagu näiteks MP3-mängija, iPod, kassettmagnetofonidelt, nii sisese mälu või kõvakettaga kui ka välise mälu võimalusega salvestavatelt videotuuneritelt, nii sisese kui välise mälu võimalusega salvestavatelt televiisoritelt, salvestavatelt CD-, DVD-, BD-, HD DVD-, VHS-seadmetelt, kodukinoseadmetelt, muusikakeskustelt. Lisaks neile ka CD-, DVD-, BD-, HD DVD- ja VHS-salvestuskandjatelt.

Seppeli sõnul on muudatuse taga Eesti filmi- ja muusikatööstuse surve, kuna seni tühja kasseti tasuga koormatud kaupade (VHS-, CD-, DVD-toorikute) müük väheneb.

Print Friendly, PDF & Email