No kes see Linnu Kalevit ei tunne?

Nii imestas üks vanem naisterahvas, kes Kalev Linnu (83) tema noorepõlvepildilt kohe ära tundis. Proua lisas, et see mees on Saaremaa pensionäride ühenduse üks staažikamaid juhtfiguure, on toimetanud Kadi raadios eakate raadiosaadet ja olnud pikka aega ka Püha Nikolai koguduse vanem.

Kui 1947. aastal algas maal suur kolhooside loomise kampaania, saatsid ema-isa Kalevi linna õnne otsima. Leisi vallast Räägilt pärit Kalev Linnul oli õnne, temast sai Kuressaare teatri lavatööline, hiljem tehti tast isegi näitejuhi abi. Kuigi noormees tegi ka mõnes pisirollis kaasa, näitlejat temast siiski ei saanud.

Tollest ajast mäletab Kalev kõige enam kevadisi ja suviseid ringreise mööda Eestimaa rahvamaju, mis pakkusid noorele mehele rohkelt nalja ja omajagu romantilisi seiklusi. Tüdrukud keerutasid ümber noore teatritöölise nagu mesilased, et saaks tasuta etendust vaatama ja sellele järgnenud tantsuõhtule sisse.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email