Noor Saaremaa metsamees pälvis Toomas Ehrpaisi stipendiumi (5)

Noor Saaremaa metsamees pälvis Toomas Ehrpaisi stipendiumi

ANDI NOOT: Noormees tahab pärast hariduse omandamist kodusaarele tagasi tulla ja siin oma firma asutada.
Foto: Tõnu Eller

Riigimetsa majandamise keskuse ja Luua metsanduskooli väljaantava Toomas Ehrpaisi nimelise stipendiumi pälvis sel aastal kolme kandidaadi hulgast Saaremaa noormees Andi Noot. Andi pangaarvele hakkab käesoleva õppeaasta jooksul igas kuus laekuma 191 eurot.

Värske stipendiumisaaja kursusejuhendaja Siiri Kütt nimetas Andi Noota oma kursuse parimaks õpilaseks, kes on ühtaegu pühendunud metsamees ja spordimees. “Vabal ajal uurib ta erialast ajakirjandust ja ma olen saemeestelt kuulnud, et metsas on ta väga tubli töömees,” rääkis Siiri Kütt, kelle sõnul oli Andi Nooda eelmise aasta keskmine hinne 4,88.

Kuressaare vanalinna kooli lõpetanud Andi Noot, kes praegu õpib Luua metsanduskooli II kursusel, ütles Saarte Häälele, et veel mõni aasta tagasi ei teadnud ta metsandusest mitte midagi ning unistas hoopis rekkamehe ametist.

Tõsine huvi metsanduse vastu tekkis Andil 2006. aasta varakevadel, kui tema Sõrve maakodu lähedal metsa raiuti. “Uurisin nende metsatööliste käest, kuidas oleks võimalik sellist asja õppida, ja siis tuli välja, et mu isa tuttavate jahimeeste hulgas on palju metsamehi, kes soovitasid Luua kooli,” rääkis Andi Noot, kes on Luual õppides saanud vaid positiivseid emotsioone. “Siin on kõik nii super, et ei oskagi muudmoodi ette kujutada seda metsanduse asja,” sõnas ta tunnustavalt.

Ka oma tulevikku ei kujuta noor metsamees enam ilma metsanduseta ette ja kavatseb Luua metsanduskooli järel minna metsandust edasi õppima maaülikooli. “Kogu see metsade majandamine ja mets kui terviklik süsteem on väga huvitav minu jaoks,” ütles Andi Noot.

Toomas Ehrpais oli Luua metsanduskooli vilistlane, väärikas ja teenekas metsamees ning ühiskondliku elu edendaja. Temanimeline stipendium on mõeldud metsanduse eriala päevase õppevormi noorte õppurite motiveerimiseks. Esimese stipendiumisaaja, metsamajanduse eriala õpilase Rivo Fomotškini valis komisjon välja 2008. aasta 25. septembril.

Print Friendly, PDF & Email