Muinsuskaitse muretseb majapõlengute pärast (2)

Saaremaa muinsuskaitseinspektor saatis politseile avalduse palvega välja selgitada, kes on korduvalt põlema pistnud Kuressaares Allee tänaval asuva puumaja.

Muinsuskaitseinspektor Rita Peirumaa märgib Kuressaare politseijuhile Kaido Vahterile saadetud kirjas, et Kuressaare vanalinna muinsuskaitsealal paiknev hoone aadressiga Allee tn 2 on viimasel kahel-kolmel aastal toimunud põlengute läbi praktiliselt hävinud, millega on oluliselt kahjustatud vanalinna miljöölist väärtust.

“Ümbruskonnas on teisigi puithooneid, mistõttu põlengu(te) kordumine on ohuks ka kõrvalhoonete säilimisele,” kirjutab Peirumaa ja palub politsei abi põlenguid põhjustanud isikute tuvastamiseks. Viimati põles Allee tänava maja 22. septembri öösel. Maja on põlenud ka tänavu juulis ja eelmise aasta märtsis.

Majas ei ela enam kedagi, kuid varem oli üks sealsetest korteritest pidutsejate meelispaik. Endiste elanike sõnul on võimalik, et maja külastavad need, kes olid harjunud seal varem käima.

Print Friendly, PDF & Email