Lillemustrid, mis lausa lõhnavad

Niisuguse pealkirja all tutvustab oktoobrikuus ilmuma hakanud uus ajakiri Tiiu muhulasest käsitöömeistri Leida Kirstu ja Tartu ülikooli käsitöölektori Tiia Artla kirjutatud uut raamatut “Muhu mustrid ristpistes”.

See on aastakümneid rahvakunstimeistrite koondises Uku töötanud muhulanna kolmas raamat. Kaks eelmist kogumikku (ilmunud 1998 ja 2010) kandsid pealkirja “Muhu tikand”.

Muhu kadakastelt karjamaadelt pärit lihtsatest põllulilledest koostatud värviküllased kompositsioonid täidavad ka uudistrükise lehekülgi, kuid esmakordselt on siin kasutusel ripstehnika. Raamat on abiks nii esmakordsetele katsetajatele kui ka tõeliste suurteoste loomisel, mis meistritele pinget ja inspiratsiooni pakuvad.

Hästi on käima läinud ka Muhu tikandi e-õppekeskkond http:///www.muhutikand.ee/e-kursus .

Huvi Muhu tikandi vastu on üles näidanud ka paljud välismaalased, kes on liitunud e-õppekeskkonnaga.

Print Friendly, PDF & Email