Kuressaare lõvid kogusid rallil raha heategevuseks

Kuressaare lõvid kogusid rallil raha heategevuseks

HEATEGIJAD: 8. oktoober oli lionite suur hea teo päev, kus kõik 61 Eesti klubi tegid ühiselt midagi head – kes heakorratöid, kes lappis puid. Kuressaare lionitel kujunes päev aga tulupäevaks, kust saadud rahaga saab edaspidi head teha.
Foto: Egon Ligi

Lions Klubi Kuressaare 18 liiget koos kahe leediga kogusid Saaremaa rallil võileibu ja suppi müües raha heategevuseks. Klubi presidendi Marko Mägi sõnul läks müük väga hästi, kogu söögipoolis osteti rallipubliku poolt ära ja müügitulu oli suurem kui mullu.

Mägi sõnul pakuti rallilistele kehakinnitust – klubi liikmete abikaasade ehk nagu klubis tavaks öelda, leedide valmistatud kooke ja võileibu – teist aastat. Saaremaa ühisgümnaasiumi kokad olid aga keetnud maitsva supi, mida mehed samuti müüsid.

“Eks me ikka õppisime eelmise aasta kogemustest ning seekord lasime kõlaritest ralliraadiot – nii püsisid inimesed meie juures kauem ja said rahulikult süüa, sest värsked uudised rajalt olid ka meie telgi juures kuuldavad,” rääkis Marko Mägi, kellele tegi heameelt, et lisaks sellele, et kõik lionid aktsioonis osalesid, soosis nende ettevõtmist ka ilm.

Saadud raha läheb kõik heategevaks otstarbeks ja on juba arvestatud klubi eelarvesse. “Meil on kaks prioriteeti, mida me siin Kuressaares pidevalt toetame – need on väikelastekodu ja Kallemäe kooli Kuressaare filiaal,” ütles klubi president. Samuti saab 30 Kuressaares elavat üksikvanurit igal aastal lionitelt jõulupaki ning rallilt saadud tuluga on sel aastal ka võimalik eakatele veidi kallimad pakid teha.

“Neid, keda aidata, siin Kuressaares jagub,” tõdes Marko Mägi, lisades, et kuna klubi aasta algab septembris ja lõpeb juunis, siis on vastalanud aastal abivajajaid toetatud juba 550 euroga. “Meie eelmise aasta eelarve oli umbes 2240–2550 eurot,” märkis Mägi.

Print Friendly, PDF & Email