Kolm pargipuud jääb silla uuendamisel ette

Kuressaare linnavalitsus pöördus keskkonnaameti poole palvega lubada maha raiuda kolm puud, mis jäävad ette lossihoovi viiva silla uuendamisele.

Linnavalitsuse heakorra- ja haljastuse spetsialist Katrin Reinhold märkis taotluses, et Primus Saare OÜ korraldab kirderaveliinile viiva silla projekteerimist ning nõuetele vastava silla kandvaid paneele ei ole võimalik projekteerida ja paigaldada, säästes seejuures kõiki silla läheduses kasvavaid puid.

Reinholdi sõnul lähtutakse raieluba taotledes Tallinna botaanikaaia koostatud “Kuressaare Lossipargi puittaimestiku haljastuslikust hinnangust” ja esialgu kavandatakse maha raiuda kolm harilikku vahtrat. Neist ühel on kallal tüvemädanik.

Reinhold lisab, et lossipargi kõige jämedama puu, Berliini papli likvideerimise linnavalitsus välistab, kuid taotleb luba teha kuivi oksi likvideerides paplile võrahooldust.

Print Friendly, PDF & Email