Ivar Kaasik avab näitusi ja kirjutas kunstiraamatu

Ivar Kaasik avab näitusi ja kirjutas kunstiraamatu

ASTE POISS BERLIINIS: Raamat sai valmis, nüüd taas näitusi avama.
Foto: Erakogu

Berliinis elav saarlasest ehte- ja maalikunstnik Ivar Kaasik avab näitusi nii virtuaal- kui ka reaalmaailmas ja on valmis saanud raamatu, mille peakirjaks “Ettevaatust, kunst! Mida teha. Kuidas ja kui palju”.

“See raamat näitab, kuidas orienteeruda tänapäeva kunstis, ja aitab langetada õigeid otsuseid kunsti kvaliteedi hindamisel. Ta julgustab vaatajat looma endale ise pilti kaasaegsest kunstist,” tutvustas Ivar Kaasik oma uudisteost, lisades, et raamat näitab kätte suunad, milliste kriteeriumide järgi kunsti tänapäeval hinnatakse, kuidas need tingimused on aja jooksul muutunud ja millest nad sõltuvad. Ta valgustab kunstituru võimustruktuuride mehhanisme, räägib kunstnikuks olemise identiteedist, kunstiteose produtseerimise raskustest, toob ära peamised dogmad tänases kunstis.

Kaasiku sõnul on kaante vahele saanu ainulaadne omataoliste seas ja esimene selles valdkonnas Eesti kunstimaastikul ning raamatus otsitakse vastust küsimusele, mis on kunst, ning kas kunsti ülesanne on millegi hea, ilusa ja tõelise kujutamine või on tegu hoopis millegi “kunstliku” tootmisega.
Raamatu on kujundanud Tiit Jürna. Seda saab osta Rahva Raamatust.

Edasiste plaanide kohta märkis Kaasik, et peatselt avatakse internetis saidil www.kunstikeskus.ee tema virtuaalnäitus “Maali surm ja triumf. Abstraktsioon ja apropriatsioon” ning Berliini galeriis Art Place Berlin on juba 1. novembrist väljas tema uuemad tööd.

Berliini näituse avamisele on lubanud tulla nii Eesti suursaadik kui ka kultuuriatašee. Saarlastele lubas Ivar Kaasik oma töid näha tuua järgmise aasta suvel.

Print Friendly, PDF & Email