Brüsselis tutvustatakse Saaremaad

Täna tutvustatakse Brüsselis Euroopa Liidu regionaalpoliitika iga-aastasel tippsündmusel “Avatud uste päevad” Euroopa regioonide ja linnade nädala 2011 raames esmakordselt ka Saaremaad.

“Kuna “Avatud uste päevadele” pääsevad ainult need, kes on varem millegagi silma paistnud, tagas Saaremaal läbiviidud hea projekt võimaluse osaleda ning selle raames ühtlasi Saaremaad ka tutvustada,” ütles viimaseid päevi Euroopa regioonide komitee Eesti delegatsiooni põhiliikmena töötav Kaido Kaasik, kelle sõnul on eriti positiivne see, et üle Euroopa tullakse kokku selleks, et luua uusi kontakte ja vahetada kogemusi.

Kuressaare turismiinfokeskuse juhataja Karmen Paju ütles, et projekt “Reisisihiks Saaremaa”, mille viis läbi Saarte turismiarenduskeskus, osutus väga edukaks. “Näiteks tõusis pärast reklaamikampaaniate toimumist sihtturul Saare maakonnas 2010. aasta seisuga majutatud Rootsi turistide arv,” märkis Paju.

Suuremad reklaamikampaaniad on olnud 19-minutiline Saaremaad tutvustav film, teemavoldikud, koduleht www.visitsaaremaa.ee . Omavalitsuste liidu esindajana osaleb “Avatud uste päevadel” ka Kärla vallavanem Villi Pihl.

Brüsselis aset leidval tippsündmusel on kohal umbes 6000 poliitikut, kohalikku ja piirkondlikku eksperti ja akadeemikut. 2011. aastal teevad regioonide komitee ja Euroopa Komisjoni regionaalpoliitika peadirektoraat koostööd 206 piirkonna ja linnaga 35 riigist, mis on grupeerunud 23 geograafilisse ja temaatilisse partnerlusse, samuti finantsasutuste ning Euroopa assotsiatsioonide ja ettevõtetega.

Print Friendly, PDF & Email