Suur saak! (9)

Suur saak!

Foto: Margus Muld

See pilt on tehtud pühapäeva ennelõunal. Jäädvustatud on sel Kuressaare mees, elukutselt ehitaja, kuid kirglik harrastuskalur Peeter. Mehe sõnul on tal sügiseti tavaks võtta võrgupüügiluba ja siirduda kalapüügile ning nii juba kolm-neli aastat järgemööda.

Kahjuks ei soostunud Peeter avaldama lehes oma perenime ja teadliku kalamehena ei nõustunud ta ütlema ka seda, kus pildil olevad lõhepurikad tema võrkudesse jäid. Ütles vaid niipalju, et kusagil Põhja-Saaremaal. Mehe kartus võib põhjendatud olla – avaldad püügikoha ja kohe on konkurendid jaol.

Peetri sõnul kaalub suurem lõhe 5,6 kilo ja see olevat tema kalapüügirekord. Väiksema kaaluks mõõdeti 3 kg, sääraseid olevat Peetri võrkudesse ka varem jäänud. Lisaks lõhedele oli seekord võrgus kaks lesta.

Print Friendly, PDF & Email