Püha kiriku korjanduskarp langes taas varguse ohvriks (1)

Möödunud nädalal varastati taas tühjaks EELK Püha Jakobi koguduse kirikus olnud korjanduskarp. Tegemist ei olnud esimese taolise juhtumiga, vaid vargad on kirikus käinud varemgi – viimati kaks aastat tagasi –, kuid siis olid pahategijaiks kohalikud noored.

“Seekord oli aga tegemist võõra nooremapoolse mehega, kes läks kirikusse, ja kuna ta jäi sinna liiga kauaks, tundus asi kirikumehele ja perenaisele kahtlane ning nad läksid vaatama, mida võõras pühakojas nii kaua teeb,” rääkis koguduse juhatuse esimees Matti Mägi Saarte Häälele, lisades, et võõras jäi küll vargusega vahele, kuid tal õnnestus koos rahaga põgeneda.

Kohale kutsutud politsei võttis kaasa ka jäljekoera, kuid kusagil Sutu kandis kaotas koer jälje – Mägi arvates võis varas ka autoga edasi liikuda.

Seda, kui palju võõra saagiks korjanduskasti raha langes, juhatuse esimees öelda ei osanud, sest tegemist oli kahe nädala annetustega, mis ei olnud üle loetud. “Otsene kahju on kaks tabalukku, mis kasti küljes olid ja ilmselt raudkangiga puruks kisti,” sõnas ta. Seinalt mahatõmmatud korjanduskast leiti tühjana kirikupingi alt.

Print Friendly, PDF & Email