Ajakaja: Lavale ronimisest (21)

Vanasõna ütleb, et mida kõrgemale lavale ronid, seda kuumem on leil. Mida kõrgemale ametikohale julged püüelda, seda rohkem tuleb taluda pingeid ja kriitikat. Seda suurem on vastutusekoorem ning see suur au ja edu, mis tundub alumistele lavalaudadele jäänutele võib-olla nii ahvatlev, jääb tegelikult varju.

Eelmisel nädalal suri maailma mastaabis väga suur juht – üks õunapildiga arvutite loojatest ja Apple’i firmajuhtidest. Mees, kelle tähtsust meie tänases maailmas on hinnatud isegi olulisemaks kui mõne presidendi või muidu tähtsa tegelase rolli. Vaatamata sellele, et mehel oli varandust miljardeid dollareid ja kuulduste järgi olevat ta ka Apple’i firmale jätnud nelja aasta jagu uuendusi tagataskusse, viis raske haigus ta ikkagi manalateele. Rahaga elu ei osta.

Lava viimasele astmele ronimine tähendas selle mehe jaoks aga hoopiski seda, et isegi surra ei saanud ta rahus ja vaikuses, vaid pidi end kaitsma inimeste eest, kes tahtsid temaga hüvasti jätta. Ka sellised paradoksid on võimalikud.

Kuid tegelikult ei tahtnud ma surmast kirjutada, vaid hoopiski elust. Steve Jobs´i surm andis lihtsalt hea põhjuse mõtiskleda juhtidest ja juhtimisest. Paraku on elus niimoodi, et harva kohtad tippjuhti, kellest hästi räägitakse. Miks see nii on? Tavaliselt on kõrgeimale lavale ronimise ja kuuma leili sisu see, et kirutakse ja kritiseeritakse, arvatakse ja eeldatakse alati midagi halba. Või siis väidetakse resoluutselt, et juht on ainus, kes tööd ei tee, aga võtab vastu suurt palka. Miks see nii on?

Steve Jobs´i kodumaja esine täitus mehe surma järel lillede ja mälestusesemetega, niivõrd suur oli lugupidamine tema vastu. Kas mõnda Eesti juhti suhtutaks samamoodi?

Kunagi hakkas mulle Frankfurti lennujaamas silma üks plakat, millele oli kirjutatud: “Kui sa oled ülemus, tööta rohkem ja paremini kui keegi teine!” Ma arvan, et selles lausekeses on tarkusetera ka Eesti juhtide jaoks, kuid midagi on veel. On see, et tee head tööd ja ka räägi sellest teistele, sest ainult nii saad sa oma tööle tähenduse luua. Sest mitte alati ei kiida tegijat hea töö, paraku. Ja seda nii alumistel kui ka ülemistel lavalaudadel.

Print Friendly, PDF & Email